Ostatnio znalazłam w internecie przepis na szybkie ciasto bez pieczenia. Wyglądało obłędnie, więc kilka dni zastanawiałam się jak może smakować.
Aż w końcu pomyślałam: Zrobię Torcik Raffaello samodzielnie, podzielę się smakiem z innymi i spytam o opinię. Postanowione!
Tak, wyszło pysznie. Polecam go ja i trzy inne osoby.
Porcja wystarczy na 4 osoby tak, aby się zapchać, ale nie zasłodzić :-)
Składniki na Torcik Raffaello:
- 2 paczki andrutów (od 10 do 12 sztuk)
- 250g serka marscapone
- 200g śmietany kremówki 30% (jeśli masz czas, chęci i mikser do ubijania) lub 36% (jeśli czasu nie masz)
- cukier puder lub zwykły (do smaku ok 2 łyżeczki lub więcej)
- 100g wiórków kokosowych
- 50g migdałów
- opcjonalnie mleko w proszku i sok z cytryny
Na wybranym talerzyku lub spodzie ułóż andrut, posmaruj kremem, posyp wiórkami kokosowymi i przyduś następnym andrutem, aż do skończenia składników.
Wierzch posyp posiekanymi migdałami (jeśli masz je w całości) lub płatkami z migdałów i wiórkami kokosowymi jeśli masz ochotę.
Wykonanie całego przepisu trwa około 30 minut, więc nie jest czasochłonny.
Smacznego!
A tu strona z której ściągnęłam przepis z małą modyfikacją: aniagotuje.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz